Tietoa meistä

Tommi Tuomi energianeuvoja

Kymenlaakson Energianeuvonta

Kouvolan kaupungintalo
Torikatu 10
45100 Kouvola

Energianeuvoja Tommi Tuomi

Toimialue Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä.
Kohderyhmänä toimii kaikki Kymenlaakson asukkaat ja mökkiläiset. Neuvontaa on myös tarjottu lähialueiden sekä muille yhteydenoton tehneille.

laita viesti

Historiaa

Kansallisen strategian pohjalta tehty, maakuntavaltuuston joulukuussa 2011 hyväksymä, Kymenlaakson ilmasto- ja energiastrategia linjaa tavoitteet ja tehtäviä maakunnan energiankäytön tehostamiseksi. Rakentamisen, korjausrakentamisen ja asumisen energiankulutuksella on suuri merkitys energian kokonaiskäytössä.

Kymenlaaksossa aloitettiin energianeuvontatoiminta TEM:n ja maakunnan toimijoiden yhteisrahoituksella vuoden 2012 elokuussa, hankkeessa mukana oli Kymenlaakson kunnat ja paikalliset energiayhtiöt Nykyinen rahoitus päättyy 31.12.2014. Tästä projektista saatuja kokemuksia hyödynnetään EAKR-hankkeen toteutuksessa. Tavoitteena on jatkaa ja kehittää alueellista energianeuvontaa myös tulevaisuudessa. EAKR-rahoitusmallin hankkeessa 50% rahoituksesta tuli EU:sta ja toinen 50% Kymenlaakson kunnilta ja 4 paikalliselta energiayhtiöltä. EAKR rahoitus kesti 30.8.2018.

1.7.2019 alkaen Kymenlaakson energianeuvonta on pyörinyt paikallisin voimin, eli hankkeessa on mukana  Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti sekä energiayhtiöt Haminan Energia OY, Kotkan Energia, Kymenlaakson Sähkö OY ja KSS Energia OY.

Kymenlaakson energianeuvojina on toiminut

Heikki Rantula vuosina 2012 -2015

Tommi Tuomi vuodesta 2016 

Tietoa meistä 1

Lainaa lämpökamera

Kuntalaiset voivat lainata lämpökameraa maksutta. Kameroita löytyy neljä kappaletta ja ne löytyvät Kouvolan, Kotkan, Haminan ja Virolahden rakennusvalvontojen kautta.

Kameroiden lainausta voi tiedustella